TalentA-2023

Talenta_cover_2021

Мета TalentA-2023 – допомогти фермеркам опанувати нові підходи, що допоможуть зробити бізнес стійкішим в умовах повномасштабної війни, забезпечити його зростання та створити нові проєкти заради задоволення актуальних продовольчих потреб територіальних громад.

 Цьогоріч організатори відібрали відповідно до критеріїв програми 134 учасниці серед понад 200 заявок, що є абсолютним рекордом за роки існування програми.

Протягом двох місяців учасниці TalentA-2023 прослухали 18 лекцій за напрямками: управління бізнесом в умовах кризи, управління персоналом, фінансовий менеджмент, сталий розвиток та сучасні практики та інноваційні рішення для агробізнесу. Лекції читали відомі експерти викладацької та бізнес-спільноти, фахівці Corteva Agriscience, які володіють передовими знаннями, накопиченими лідером сільського господарства за довгу історію роботи в понад 140 країнах світу, а також представники Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Список учасниць TalentA-2023

83 фермерки, які прослухали не менше 80% основної програми, отримали Сертифікат учасниці програми TalentA і мають можливість прослухати факультативні лекції з агрономії, маркетингу, комунікацій та дізнатися про потенційні ринки збуту для різних секторів сільського господарства.

Паралельно тривав конкурс грантових проєктів – організатори визначили 22 фіналістки, які працювали з менторами під час розробки ідей, кращі з яких отримають від Corteva Agriscience кошти на забезпечення продовольчої безпеки громад та підтримку бізнесу.

Оголошення переможниць відбулося 16 жовтня з нагоди Всесвітнього дня сільських жінок. Corteva надала чотири гранти на загальну суму понад 1 млн грн на розвиток власного бізнесу та соціальну допомогу громадам під час повномасштабної війни в Волинській, Чернігівській та Дніпропетровській областях.  


•  

Переможниці програми TalentA-2023

Something went wrong. Please try again later...
TalentA-2023

Ірина Данильченко

Ірина Данильченко, Чернігівщина — проєкт «Поросятко в кожен хлів». На початку повномасштабного вторгнення в район, де розташовано підприємство Ірини, не було змоги доставляти корми і ветеринарні препарати. Тварини голодували та хворіли, а після деокупації потребували тривалої реабілітації. Завдяки гранту на свинофермі буде реалізований проєкт реконструкції та покращення умов свинарника-маточника, збільшення кількості свиноматок та заохочення до свинарства в регіоні 50 родин громади, які отримають безкоштовних поросят. 

TalentA-2023

Аліна Скрипник

Аліна Скрипник, Дніпропетровщина — проєкт «Переробка насіння соняшника на ядро для виробництва олії». Компанія, яка займається вирощуванням зернових та олійних культур, реалізуватиме проєкт з перероблення насіння соняшника для виробництва олії. Коштом гранту підприємиця створить робочі місця, надасть доступ жителям громади до якісного і корисного продукту локального виробництва, а родини з вразливих категорій матимуть змогу отримувати олію безкоштовно.

Історія проєкта
TalentA-2023

Євгенія Молчанова

Євгенія Молчанова, Дніпропетровщина — проєкт «Підвищення безпеки та ефективності виробництва харчових продуктів». Її ферма займається сироварінням, зеленим та гастротуризмом, сеансами реабілітації з використанням методів зоотерапії, іпотерапії та інших альтернативних методів відновлення для вразливих категорій населення. За рахунок гранту в цеху сироваріння буде встановлено нове обладнання, що зробить продукцію цеху більш безпечною та дозволить збільшити виробництво сиру, а також будуть створені робочі місця та організоване навчання інших фермерів в прифронтових областях започаткуванню та веденню зеленого туризму.

TalentA-2023

Ірина Бандура

Ірина Бандура, Волинь  проєкт «Перепелятко-Бандурятко: від яйця до м’яса». На фермі з вирощування перепілок буде створено виробництво охолодженого перепелиного м'яса, що дозволить збільшити річний прибуток підприємства, а також допоможе покращувати раціон харчування хворих Волинського обласного шпиталю ветеранів війни завдяки щомісячній передачі для пацієнтів частини виробленої продукції.

Історія проєкта
Talenta_cover_2021

Новини TalentA-2023

Детальніше
YoungWomanProfile

Етапи програми

Навчальний хаб

Інтегрований навчальний курс TalentA-2023 враховує виклики, які постали перед учасницями у зв’язку з війною. Він має на меті допомогти жінкам, які задіяні в сільськогосподарському виробництві, зробити їх бізнес життєздатним попри повномасштабну війну, забезпечити його зростання та створити нові проєкти, які сприяють досягненню цілей сталого розвитку й спрямовані на задоволення актуальних потреб територіальних громад.

Своїм досвідом з учасницями ділитимуться відомі експерти викладацької та бізнес-спільноти, а також фахівці Corteva Agriscience, які володіють передовими знаннями, накопиченими лідером сільського господарства за довгу історію роботи в понад 140 країнах світу. 

Детальніше
WomanHoldingWheat

Етапи програми

Конкурс мікропроєктів

Взяти участь в конкурсі грантових проєктів програми TalentA-2023 можуть слухачки, які матимуть Сертифікат про завершення навчання програми у 2023 році, та подадуть електронну грантову заявку, в якій чітко визначили концепцію свого проєкту та складову його соціальної відповідальності.

У 2023 році Corteva Agriscience підтримає проєкти учасниць, орієнтовані на зростання власного бізнесу та соціальну підтримку своїх громад. 

Детальніше