TalentA-2022

Talenta_cover_2021

TalentA-2022

«TalentA-2022. Антикрихкість» була продовженням програми, яку Corteva реалізувала в Україні в 2020 та 2021 роках, та в умовах війни є одним з соціальних проєктів, що підтримуються компанією заради наближення Перемоги України. Corteva - одна з небагатьох міжнародних компаній-виробників насіння та засобів захисту рослин, яка категорично залишила російський ринок і голосно засудила війну, висловлюючи солідарність з народом України. Компанія впроваджує низку ініціатив для допомоги постраждалим українцям та відновленню фермерства, зокрема, через освітньо-грантову програму TalentA.

Курс «TalentA-2022. Антикрихкість» має на меті допомогти жінкам, які задіяні в сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України: відновити та забезпечити життєздатність бізнесу, адаптуватись до нових реалій, управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах. Своїм досвідом з учасницями ділитимуться відомі експерти викладацької та бізнес-спільноти, а також фахівці Corteva Agriscience, які володіють передовими знаннями, накопиченими лідером сільського господарства за довгу історію роботи в понад 140 країнах світу.

До участі в програмі 2022 року з поглибленим рівнем антикризового навчання запрошені учасниці TalentA минулих сезонів, які отримали базові знання курсу та забезпечили розвиток власного бізнесу. Так, загалом учасницями «TalentA-2022. Антикрихкість» стали 45 жінок-фермерок віком від 23 до 70 років з 18 областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької. Учасниці працюють у різних сферах сільського господарства – займаються вирощуванням зернових та бобових, овочівництвом, тваринництвом, птахівництвом, бджільництвом, садівництвом, ягідництвом, квітництвом.

Учасниці TalentA-2022 прослухали 19 лекцій від відомих експертів викладацької та бізнес-спільноти, а також фахівців Corteva Agriscience, які володіють передовими знаннями, накопиченими лідером сільського господарства за довгу історію роботи в понад 140 країнах світу. Лекції були присвячені особливостям ведення агробізнесу в умовах війни, антикризовим практикам, практикам формування команди, новітнім аграрним технологіям, а також методам підтримки та збереження психологічної стабільності стану та адаптації до нової реальності.

Дипломи про закінчення навчального курсу TalentA-2022 отримали 36 фермерок, які мали можливість взяти участь в грантовій частині програми у відповідності до умов і позмагатися за гранти від компанії Corteva Agriscience на підтримку життєздатності власного бізнесу та соціальної допомоги громадам в подоланні наслідків війни.

В грантовому конкурсі TalentA-2022 взяли участь 28 фермерок, які отримали дипломи про закінчення навчального курсу TalentA-2022 та розробили проєкти з врахування консультацій менторів. Corteva надала дев’ять грантів на загальну суму майже 2,8 млн грн на підтримку життєздатності власного бізнесу та соціальної допомоги громадам в подоланні наслідків війни в Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Черкаській, Одеській, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській та Харківській областях.  

Talenta_cover_2021

Новини TalentA-2022

Детальніше
•  

Переможниці програми TalentA-2022

Something went wrong. Please try again later...
Talenta-winners-2022

Христина Закревська

Христина Закревська, власниця сироварні Budz Baran в селі Шепіт Косівського району Івано-Франківської області, розширила переробку до 800 літрів молока в день. Це дозволило їй забезпечити ринок збуту для 40 домогосподарств свого району, які тримають корів та раніше не мали змогу продавати молоко.

Історія проєкта
Shapochka-Talenta

Еріка Шапочка

Еріка Шапочка, очільниця кооперативу «Дари Берегівщини», створила освітньо-виробничий простір для навчання садівництва українців, які були змушені переселитися до Закарпатської області.

Історія проєкта
TalentA_help_projects

Ксенія Костенко

Ксенія Костенко, фермерка та власниця ТМ Plant Feed, відновила виробництво органічних добрив, яке було зруйноване навесні 2022 року під час окупації російською армією Київської області.  

Історія проєкта
Antokhina-Talenta

Маргарита Антохіна

Маргарита Антохіна, головна бухгалтерка дніпропетровського фермерського господарства ПП «ЛАН», забезпечила можливість для компанії запустити переробку вирощуваних зернових культур, а також доступ до якісних круп локального виробництва для мешканців регіону.

Історія проєкта
Tarasenko

Катерина Тарасенко

Катерина Тарасенко, співвласниця кооперативу «Карпатські ґазди», розширила виробництво на фермі, а також організувала навчання фермерству українців, які були змушені переселитися до Львівській області.

Історія проєкта
Konyusha

Анастасія Конюша

Анастасія Конюша, співвласниця пасіки в Черкаській області, розширила виробництво меду за рахунок закупівлі 60 багатокорпусних вуликів та бджолосімей, а також організувала навчання бджільницькій справі майже 20 початківців, які були змушені переселитися в Черкаську область через війну.

Історія проєкта
Popaz

Віра Попаз

Віра Попаз, голова СОК «Ресурскомпані Кубей»,  забезпечила безперебійне водопостачання для підтримки діяльності кооператива, який займається вирощуванням зернових та плодово-ягідних культур, та реконструювала приміщення пекарні, яка має забезпечувати хлібом мешканців села.

Історія проєкта
Talenta-winners-2022

Тетяна Чернікова

Тетяна Чернікова, підприємниця з Харкова, яка з початку повномасштабної війни перемістила бізнес в Полтавську область, отриманого в рамках освітньо-грантової програми TalentA, розширила виробництво готових страв у вакуумних пакетах. Мета проєкту – створити повноцінне харчування для військових та людей, що мешкають на лінії фронту, а також забезпечити додатковий заробіток для мешканців Оржицької громади Полтавської області шляхом збуту овочів.

Історія проєкта
Talenta-winners-2022

Вікторія Вєрозубова

Учасниця в Запорізькій області займається переробкою овочів, вирощуванням технічних зернових та нішевих культур, овочів, лаванди. Завдяки гранту учасниця здійснить реконструкцію приміщення для ферментації плодоовочевої продукції, збільшить своє виробництво і частину продукції передаватиме на потреби вразливих категорій населення громади.