Publication •  03.07.2023

Corteva Agriscience розширила програму польових досліджень

Something went wrong. Please try again later...
Growing Points_field  

Незважаючи на складнощі, викликані повномасштабною війною, міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience розширила програму польових досліджень на власних агрополігонах та фермерських полях та заклала 13 навчальних майданчиків Growing Points (з англійської «точки зростання»), щоб не лише збирати дані про ефективне використання сучасних продуктів, а й допомогти вітчизняним фермерам уникнути помилок під час вирощування та опанувати технології, які дозволять їм отримати максимум від посівів соняшнику, ріпаку, кукурудзи, інших культур, та забезпечити продовольчу безпеку країни.

«Corteva має колосальний агрономічний досвід, працюючи в 120 країнах світу та багато інвестуючи в дослідження. Ми працюємо заради аграріїв і впевнені, що маємо передавати їм наші знання. Але, щоб дати можливість фермерам максимізувати прибуток та реалізувати потенціал їх полів, ми досліджуємо всі наші продукти в умовах України, вивчаючи вплив на гібриди різних умов вирощування - густоти посівів, засобів захисту, зокрема біологічних препаратів, технологій та комбінацій оптимального використання добрив, кліматичних зон тощо. Минулого року через початок повномасштабної війни ми не змогли реалізувати всі заплановані досліди, але вже цього року, адаптувавшись до нових умов, розширили нашу програму досліджень до максимально доступного зараз рівня»,  ̶  говорить Сергій Резніченко, керівник з розвитку агрономії та технологій Corteva Agriscience в Україні.

На професійних дослідних ділянках експерти Corteva проводитимуть агрономічні навчання, демонструючи сільгоспвиробникам реакції культур на різні агротехнічні фактори, а також пояснюючи процес правильного підбору гібридів та захисту рослин. Сервіс доступний для клієнтів Corteva Agriscience, які можуть звернутися до комерційної команди для проходження навчання. Досліди компанії дозволяють оцінити фази розвитку рослин, порівняти однорідність сходів, вплив ущільнення, вплив стресових умов (граду або приморозків), стадії запилення, вчасність застосування гербіцидів та фунгіцидів, схеми посіву, вплив застосування різних протруйників тощо.

Також цього року агрономічна команда Corteva приділяє багато уваги дослідженням різних строків посіву, щоб давати аграріям максимально ефективні рекомендації стосовно того, на що потрібна звертати увагу при посів в різні терміни, аби мати змогу використати погодні особливості з користю для урожаю. «Погода мінлива і фермерам треба знати, як діяти у випадку, коли вони сіють у березні чи наприкінці травня. Цього року ми робили дуже ранні посіви, з різними додатковими факторами впливу, щоб вивчити, коли за умови сприятливої погоди фермери можуть якнайраніше сіяти, аби це дало результат. Аналогічні досліди проводимо з пізніми посівами»,  ̶   продовжує Резніченко.

В 2022 році агрономічна команда значно поглибила досліди по ЗЗР та, зокрема, проводила дослідження біологічного оптимізатора ефективності поживних речовин Блу™ N. Польові досліди проводилися в 12 локаціях на території Вінницької, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Київської, Чернігівської та Миколаївської областей та показали, що збільшення врожайності після використання препарату становило в середньому до 10% на гектар кукурудзи та озимої пшениці, зважаючи на регіон та умови вирощування. Цього року агрономічна команда продовжить досліди, щоб отримати вичерпну інформацію, як використання препарату в умовах України корелюється з різними нормами внесення добрив, обробками та вирощуванням в різних кліматичних зонах.