Publication •  30.08.2022

Продажі засобів захисту рослин Corteva в Україні зросли на 29% у першому півріччі 2022

Something went wrong. Please try again later...
IMG-Corteva_logo-Corteva-EU-UA-V1  

Все більше фермерів обирають Corteva як партнера з найвищими цінностями, шануючи проукраїнську позицію компанії, яка одна з перших вийшла з ринку рф.

Незважаючи на складнощі, викликані повномасштабною війною, яку росія веде проти України, міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva нарощує темпи розвитку в країні, чому в тому числі сприяє чітка позиція керівництва щодо безумовної підтримки України і вихід з ринку рф. Завдяки підвищеному попиту на передові продукти компанії в Україні у першому півріччі 2022 року продажі ЗЗР зросли на 29% відносно першого півріччя минулого року. Зокрема, успішні результати показали продажі інноваційних гербіцидів на основі новітньої молекули Arylex™ active, зокрема гербіциду системної дії Геліантекс™ для соняшнику. Також продемонстрував успіх  двокомпонентний фунгіцид Аканто Плюс® для широкого переліку польових культур, продажі якого зросли на 50% протягом першого півріччя 2022 відносно аналогічного періоду минулого року.

Незважаючи на скорочення посівних площ в Україні через військові дії, насіннєвий бізнес компанії також демонструє сильні результати. Зокрема, у першому півріччі 2022 року продажі насіння соняшнику зросли на 6% відносно першого півріччя 2021 року. Загалом прибутковість компанії в Україні продемонструвала зростання – на 7% у першому півріччі 2022 року відносно аналогічного періоду 2021. Як свідчать підрахунки аналітиків Corteva, частка компанії в Україні зросла в 2021-2022 маркетинговому році на ринку соняшнику на 1,3 відсоткових пункти, на ринку кукурудзи – на 1,2 відсоткових пункти, а на ринку засобів захисту рослин на 1,0 відсотковий пункт відповідно.

Основними чинниками нарощування темпів розвитку Corteva в Україні в 2022 році є ранній старт сезону, який дозволив забезпечити багатьох фермерів насінням та засобами захисту до кінця лютого 2022 року, а також швидка адаптація бізнесу компанії до роботи в умовах війни – перші відвантаження насіння почалися вже 7 березня цього року. Крім того, фермери України оцінили перевагу моделі прямих продажів насіння, яку Corteva Agriscience впровадила три роки тому для продажів насіння кукурудзи та соняшника бренду Pioneer® і в 2022 сезоні, відповідаючи на потреби клієнтів, розширила дію пропозиції на озимий ріпак. Також важливим фактором була наявність локального виробництва насіння в умовах труднощів із імпортом в перші тижні війни -  виробничий насіннєвий комплекс Corteva Agriscience в Полтавській області, який спочатку було призупинено з міркувань безпеки, за ініціативою самих співробітників через деякий час відновив діяльність, щоб мати змогу забезпечити фермерів критично важливим для проведення посівної насінням найсучаснішої генетики Corteva, адже головними пріоритетами компанії були й залишаються робота заради продовольчої безпеки.

Corteva всебічно підтримує українців. Компанія однією з перших міжнародних компаній-постачальників насіння та ЗЗР прийняла рішення вийти з російського ринку і, вже призупинивши нові продажі, ініціювала план припинення всієї виробничої та комерційної діяльності в рф. Крім того, компанія продовжує підтримувати постраждалих через фінансування благодійних та гуманітарних проєктів підтримки.

«Наша єдина команда Corteva категорично засуджує війну як спосіб вирішення розбіжностей і, вважаючи людське життя найбільшою цінністю, робить все, щоб підтримати Україну в ці складні часи. Ми продовжуємо працювати заради добробуту українських сільгоспвиробників, пропонуючи передові продукти та сервіси, що допомагають їм максимізувати врожайність, що є особливо важливим для продовольчої безпеки зараз, коли через військові дії кількість землі під обробітком скоротилася. Ми пишаємося тим, що стоїмо пліч-о-пліч з українськими фермерами на цьому фронті продовольчої безпеки України та світу», -  зазначив Сергій Харін, керівник бізнесу Corteva Agriscience у Східній Європі.

 

Глобально компанія звітувала сильні результати у другому кварталі та першому півріччі раніше у серпні. Зокрема, чисті продажі за перше півріччя 2022 року зросли на 11% в порівнянні з попереднім роком. Органічні продажі за той же період зросли на 14%. Очікується, що чисті продажі становитимуть від 17,2 до 17,5 млрд дол. в США станом на кінець 2022 року, а операційна EBITDA — від 2,95 до 3,1 млрд дол. в США за той самий період. У другому кварталі 2022 року компанія зафіксувала витрати на реструктуризацію та інші витрати на суму 68 млн дол., з яких 45 млн дол. пов’язані з раніше оголошеним виходом компанії з росії.