Publication •  11.05.2023

Corteva Agriscience звітує результати першого кварталу 2023 року та покращує прогнози на рік

Something went wrong. Please try again later...

• Диференційоване портфоліо та ефективне виконання стратегії сприяють зростанню продажів і прибутків у першому кварталі

• Покращення прогнозу на 2023 рік, що враховує придбання компаній з біологічного захисту рослин

• Хороші позиції для забезпечення привабливого сталого зростання відповідно до цілей до 2025 року

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) (“Corteva” або “Компанія”) представила фінансові результати за три місяці, що закінчились 31 березня 2023 р.

Основні події  1  кварталу 2023 року

  • Чистий обсяг продажів в першому кварталі 2023 р. зріс на 6% порівняно з попереднім роком за рахунок зростання в обох сегментах. Органічні продажі1 зросли на 10% за той же період, передовсім в ЕМЕА2 та Північній Америці2.
  • Чисті продажі насіння зросли на 7%, а органічні продажі1 збільшилися на 10% порівняно з минулим роком. Ціни зросли завдяки продовженню реалізації стратегії компанії «ціна за цінність» та відшкодуванню вищих виробничих витрат. Зменшення обсягів було викликано скороченням сезону сафрін’ї, обмеженнями пропозиції в Латинській Америці та виходом з Росії.
  • Чисті продажі засобів захисту рослин зросли на 5%, а органічні продажі1 збільшилися на 10%, завдяки зростанню бізнесу в регіоні ЕМЕА. Підвищення цін спричинено сталим виконанням стратегії у відповідь на інфляцію. Зростання обсягів від постійного проникнення нових продуктів, включаючи гербіциди EnlistTM і ArylexTM, було нівельовано виводом продуктів та затримками в Латинській Америці та Азійсько-Тихоокеанському регіоні через погодні умови.
  • Дохід по ЗПБО та прибуток на акцію (EPS) від діяльності, що триває, склали 607 млн дол. США та 0,84 дол. США за акцію у першому кварталі 2023 року відповідно. Операційний показник EBITDA1 і операційний прибуток на акцію1 склали 1,23 млрд дол. США та 1,16 дол. США за акцію відповідно. Ефективне виконання цінової політики, продуктовий портфель, а також дії щодо підвищення продуктивності більш ніж нівелюють інфляцію та несприятливі валютні коливання.
  • Компанія збільшила прогноз3 на 2023 рік, включив в нього ефект від придбання компаній з біологічного захисту рослин, та очікує чистий обсяг продажів від 18,6 до 18,9 млрд доларів США. Операційна EBITDA1 очікується в діапазоні від 3,55 до 3,75 млрд доларів США. Очікується, що операційний прибуток на акцію1 перебуватиме у діапазоні від 2,8 до 3,0 доларів США.

Новини компанії

Запуски нових продуктів протягом кварталу підвищують цінність впроваджених інновації

  • Компанія оголосила про плани щодо комерційного запуску Optimum® GLY Canola - нової запатентованої технології гліфосату, призначеної для забезпечення покращеного контролю бур'янів і ширшого діапазону застосування гербіцидів порівняно з технологією гліфосату першого покоління - щоб фермери мали більше вибору і гнучкості для ефективної боротьби з бур'янами.
  • Компанія також оголосила про комерційний запуск VorceedTM Enlist® Corn, який поєднує три механізми дії для захисту від наземних комах і три механізми дії для захисту від підземних комах, включаючи технологію RNAi. Він також включає толерантність до чотирьох гербіцидів – гліфосату, глюфосинату, 2,4-D холіну та FOPs – для покращення боротьби зі стійкими бур’янами.
  • Нарешті, Компанія оголосила про комерційний запуск AdaveltTM Active - нового фунгіциду з новим механізмом дії, який захищає від широкого спектру хвороб, які можуть вплинути на врожайність. Компанія отримала реєстрацію продукту в Австралії, Канаді та Південній Кореї, і планує пропонувати AdaveltTM Active в інших країнах у майбутньому, очікуючи схвалення регуляторних органів.

Компанія придбала Symborg та Stoller, двох провідних виробників біологічних препаратів

  • Протягом кварталу Компанія придбала Symborg, експерта з мікробіологічних технологій, що базується в Мурсії, Іспанія; і Stoller, одну з найбільших незалежних компаній у галузі виробництва біологічних препаратів, що спеціалізується на здоров’ї та живленні рослин, розташовану в Х’юстоні, штат Техас.
  • Ці інвестиції зміцнюють зобов’язання Компанії надавати фермерам стійкі інструменти, що забезпечують додаткові можливості, підвищену цінність та підвищену продуктивність.
  • Ці придбання в поєднанні з внутрішніми інноваційними можливостями роблять біологічний бізнес Corteva одним із найбільших у світі з платформою для прискорення зростання на ринку біопрепаратів, що швидко зростає.

Компанія оголосила про нові партнерства, щоб запропонувати фермерам сталі рішення

  • Протягом кварталу Компанія оголосила про багаторічну співпрацю з Bunge для розробки та комерціалізації нових сортів сої з більшим вмістом білка, оптимізованими амінокислотними профілями та нижчим вмістом сполук, які перешкоджають засвоєнню поживних речовин, для виробництва кормів для тварин. Відповідно до зобов’язань Corteva забезпечувати сталі інновації для своїх клієнтів, ці продукти представляють потенційну нову можливість для створення цінності для фермерів, водночас надаючи виробникам кормів більш поживний варіант для зменшення використання синтетичних добавок, зниження витрат і скорочення викидів вуглекислого газу.
  • Окремо Компанія оголосила про комерційну співпрацю з Bunge і Chevron U.S.A. Inc., дочірньою компанією Chevron Corporation, для виведення запатентованих гібридів озимого ріпаку, призначених для збільшення доступності сировини рослинного походження для ринку біопалива. Як частина нової системи культур подвійного призначення на півдні США, ця інновація забезпечить фермерам рішення для підвищення продуктивності та прибутку на своїх полях, одночасно сприяючи розширенню ринку видів палива з меншим вмістом вуглецю. Крім того, озимий ріпак може виступати в якості покривної культури для покращення здоров’я ґрунту та підвищення ефективності ведення сільського господарства.

Підсумки сегменту насіння

У першому кварталі 2023 року чистий обсяг продажів насіння склав 2,7 млрд дол. США, що вище 2,5 млрд. дол. США у першому кварталі 2022 року. Приріст продажів зумовлений зростанням цін на 17% та сприятливим впливом портфелю на 2%, що було частково нівельовано зменшенням обсягів на 7% і несприятливим впливом валюти на 5%.

Підвищення цін відбулося завдяки потужному виконанню стратегії в усьому світі, на чолі з ЕМЕА, оскільки фермери віддають перевагу врожайності з метою компенсації інфляції. Дії з ціноутворення компенсують вплив валюти в регіоні EMEA. Зменшення обсягів обумовлене скороченням сезону сафріньї через затримку збору врожаю сої, обмеження поставок кукурудзи в Латинській Америці та рішення 2022 року вийти з Росії. Несприятливий валютний вплив спричинили турецька ліра та українська гривня.

Операційна EBITDA сегмента становила 652 млн дол. США в першому кварталі 2023 року, що на 15% більше, ніж у першому кварталі 2022 року. Виконання цінової стратегії, поточні витрати та дії з підвищення продуктивності компенсували вищі вхідні витрати та витрати на фрахт, менші обсяги та збільшення інвестицій у дослідження та розробки. Рентабельність операційної EBITDA у сегменті покращилася приблизно на 165 базисних пунктів порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Підсумки сегменту засобів захисту рослин

​​​​​​​Чистий обсяг продажів засобів захисту рослин склав приблизно 2,2 млрд дол. США в першому кварталі 2023 року порівняно з приблизно 2,1 млрд дол. США в першому кварталі 2022 року. Зростання продажів відбулося завдяки збільшенню цін на 11%, що було частково нівельовано на 5% несприятливим впливом валюти і зменшенням обсягів на 1%, включаючи вплив оптимізації портфелю продуктів.

Підвищення ціни було широкомасштабним і здебільшого відображало ціноутворення через вищі витрати на сировину та логістику, цінність нашої диференційованої технології, а також валютний вплив в регіоні ЕМЕА. Тривале проникнення нових продуктів EnlistTM і ArylexTM було більш ніж нівельовано затримками сезонів у Латинській Америці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні через несприятливі погодні умови та оптимізацію портфелю продуктів. Несприятливий валютний вплив спричинили турецька ліра та євро.

Операційна EBITDA сегмента становила 603 млн дол. США в першому кварталі 2023 року, що на 23% більше, ніж у першому кварталі 2022 року. Виконання цін, підвищення продуктивності та сприятливий баланс з лишком компенсували вищі витрати на ресурси, включаючи витрати на сировину, і несприятливий вплив валюти. Операційна рентабельність EBITDA сегмента покращилася більш ніж на 390 базисних пунктів порівняно з періодом попереднього року.


Прогноз на 2023

Прогноз для сільського господарства в 2023 році залишається стабільним, з рекордним попитом на зернові та олійні культури, оскільки кінцеві запаси продовжують перебувати під тиском. Ціни на сировинні товари перевищують середні історичні значення, а баланси та рівень доходів фермерів залишаються стабільними, що спонукає фермерів віддавати перевагу технологіям для максимізації прибутку. Компанія очікує збільшення посівних площ у США та продовжує стежити за динамічними погодними умовами в усьому світі.

Компанія оновила попередній прогноз3 на весь 2023 рік – очікується збільшення продажів та прибутків, що включає в себе вплив від придбання компаній-виробників біологічних препаратів. Corteva очікує обсяг чистих продажів в діапазоні від 18,6 до 18,9 млрд дол. США, що в середньому є очікуваним зростанням на 7%. Операційна EBITDA1 очікується в діапазоні від 3,55 до 3,75 млрд дол. США, що в середньому є зростанням на 13% за рік. Очікується операційний прибуток на акцію1 від 2,8 до 3,0 долара США за акцію, що в середньому є зростанням на 9%,  що відображає більший прибуток і нижчу середню кількість акцій, частково нівельованою прогнозованою вищою ефективною податковою ставкою та процентними витратами.

У компанії відсутня можливість приведення своїх прогнозних фінансових показників, що не належать до ЗПБО, у відповідність до найбільш порівнянних фінансових показників ЗПБО США, оскільки компанія не може передбачити з достатньою достовірністю і без необґрунтованих зусиль ймовірність виникнення непідконтрольних їй статей балансу.